Zadigs Bazoca

 Sookie

LP1 LP2 Zadigs Bazoca
”Sookie”

– Född 2010-11-22
– Hd grad A/A, Ed 0/0
– Genomfört MH (skott 5)
– Uppflyttad till lydnadsklass III
– Godkänd exteriörbeskrivning
– UKL: Excellent, CK, R-CACIB

Sookie är en tik som dök upp hemma hos oss efter lite klassisk kohandel! Nej, skämt åsido så var hon Stinas (Busligans kennel) och Fias (Vickulas kennel) parningsvalp. De hade ingenstans att sätta henne och det passade för mig att ta henne. Sookie är den största personligheten som finns! Kärt barn har många namn, men här hemma gick hon länge under smeknamnet ”Doris” från Hitta Nemo.
Minne som en guldfisk, kan hälsa 45 gånger på en under en eftermiddag.
-Hej jag heter Doris, ska vi göra något?
Och så ber man henne gå och lägga sig, 1 minut senare är hon tillbaka och upprepar proceduren.
Hon har även en sällsynt välutvecklad förmåga att stjäla allt ätbart hon kommer över. Hon kommer aldrig ihåg att man inte får ta mat ut fodertunnorna. Hon är den enda hund jag vet som med lätthet tömmer en påse godis/hundmat/fikapåse inifrån bilburen, trots att sakerna förvaras UTOM RÄCKHÅLL för henne..
Måste ha tunga som en kameleont?!

Men hon är världens goaste hund, tycker gott om sig själv, och vill gärna vara i händelsernas centrum.
Hon älskar rapportträning och spårar trevligt, men om hon inte vet vad som förväntas av henne så kan hon lika gärna göra precis tvärt om. ”Att göra en Doris” vet alla som känner henne vad det innebär.
Hon fick avstå skotten på sitt MH, då hon fick en liten reaktion två veckor före MH:t, i samband med en lite våldsam militärövning. Jag var höggravid då och kunde inte träna, så jag valde att skippa skotten helt och hållet.
Tyvärr hade vi för många hundar hemma under en period, och som tur är så fick hon flytta till Maria som har gillat henne från första stund, och Sookie älskar Maria! De två tränar och tävlar för fullt nu, och även om hon där går under namnet ”Snookie” (undrar varför?) rätt ofta så verkar de nöjda båda två. Sookie ska fortsätta tävla, och så hoppas jag att Maria går att lura ut på utställning i framtiden, för Sookie är en väldigt snygg dam!
Sookie kommer inte att användas i avel.

Foto: Malin Johansson

sookbus

sookskall

sooklydn

 

sookieapport