Ådi

adi1

Ådi

– Född 1999-10-11
– Hd grad B, Artros ua, patella ua, öga ua
– Genomfört MH (skott 1)
– Ådi blev 15 år och 3 månader gammal.

Pappa till Grejaskogens V-kull

Ådi var en härlig kille, född -99, som jag hade förmånen att träffa när han var ca 6 år gammal. Det var ett möte som gjorde stor intryck på mig och jag önskar att jag hade fått Ådi som valp och få ha som arbetshund på heltid. Vilken underbar individ han var! Han hade en sanslös social kamp och ett ”klipp” i munnen som man inte ser så ofta på kelpies. Tyvärr har hans husse inte haft tid att träna och tävla med Ådi som det var tänkt från början. De har både spårat, kört uppletande, vallat och så har han en fin allmänlydnad. Men det här är en hund som vi har gått miste om på tävlingsplanerna.
Han är extremt pinntokig men det går lika bra med bollar, äpplen eller annat som man få kastat och som han med stor glädje återlämnade. Förvåningen var stor på hans MH när han upptäckte att där ville alla leka med trasor, konstigt, när hela skogen var full med pinnar?! Men han köpte det och levererade bra lek till slut.
Ådi kom ut på ett MH som 7-åring, då vi kände att vi måste få se vad han gör. Och han gjorde det bra!
Lite konstiga kryss här och var som ser tokiga ut, t ex en 2:a på hantering, men han har inga problem med hantering, han har bara fullt upp att försöka ta sig iväg och ut i skogen och hämta pinnar..
På lilla bytet drog han båda gångerna rätt ut i skogen och kom tillbaka med pinnar som han kastade på testledaren. Samma sak på avståndsleken där han först hämtade en pinne till figgen och uppmanade till lek och när han inte fick igång figuranten med den så tog han trasan istället.

Sen jag träffade honom har jag velat ha en egen Ådi-valp!  Och nu har jag fått det!
Han är pappa till vår V-kull och jag är väldigt nöjd med min egen Vildvittra och de övriga V-ungarna!
Vi har även frusen sperma efter Ådi, den håller vi hårt i.

adi2

adi8

adi10