Krokasmedens Knäppo

 

DSC_0027

KORAD VH Krokasmedens Knäppo

– Född 2008-12-22
– Hd grad C/C, Ed 0/0
– Genomfört MH (skott 1)
– Godkänd L-test, lämplig att prövas som väktarhund
– Tjänstehund väktare
– KORAD, 533p
– Uppflyttad till högre klass skydd

 

 

 

 

 

 

Knäppo är familjens största och tyngsta hund med sina 37 kg, och den snällaste! Han är en otrolig lekfarbror till våra valpar och har varit särskilt bra att ha då vi haft besvärliga hundar på ”uppfostringsläger”. Tål mycket tjafs men när bägaren rinner över så talar han om var skåpet ska stå på ett väldigt tydligt sätt, utan att skada sin motpart. Mottagarna av budskapet brukar bli rätt chockade, men har sällan en skråma på sig och lider bara av stukat självförtroende och kan vara rätt blöta av saliv!
Som tävlings- och träningskompis är han väldigt mjuk och i kombination med ett väl högt temperament (läs: impulsiv) så får man tänka sig för lite hur man tränar. Han har en mycket fin social kamplust, men inte lika mycket jaktlust som Jira. När det sedan kommer till skyddet så är det som att möta en betonggris. Det finns ingenting att klaga på i hans angrepp både med och utan korg!
Det enda som talar emot honom är väl den sanslösa framfarten i kombination med oviljan att vara rädd om sig. Har en hel del tänder avslagna/utslagna men det är väl charmigt?! Att hålla honom skadefri är något av en balansgång..