Grejaskogens Vildvittra

 2013-06-02 20.50.04

Grejaskogens Vildvittra

– Född 2011-12-02
– Hd grad A/A, Ed 0/0, Öga ua
– Genomfört MH (skott 1)

Vittra är familjens och flockens dåre! Det är hon som ser till att vi alla är på tårna och att ingen har tråkigt (enligt hennes sätt att se på saker). Hon är otroligt lik sin mamma Ia i samma ålder och har en inbyggd fartglädje som hon bara måste få utlopp för. Kanske är det uppväxten med mallarna som ligger bakom hennes totala brist på självbevarelsedrift? Hon ser heller inga hinder någonstans och blir alltid lika förvånad när vi påpekar att samma regler som gällde för en kvart sedan fortfarande gäller!
Hon är också en utpräglad terrorist som mobbar och stökar med de andra hundarna hela tiden (som tur är ignorerar de henne för det mesta)! Ibland skjuter någon av mallarna proppskåpet på henne och då är det lugnt, i en kvart, innan hon bröstar upp sig och börjar om igen.
Men hon är en mycket trevlig hund som är lättsam så länge hon aktiveras tillräckligt mycket. Dessutom har hon övertagit ansvaret från Jira att vara dotterns hund på heltid! Där Tilde är, är alltid Vittra, det är sällan mer en meter mellan de två..

Det var lite av en chansning att använda Ådi till Ia, men det var det här vi ville ha och vi fick mer än vi bad om. Vittra är utrustad med en grym näsa och det i kombination med ett sanslöst föremålsintresse gör henne som klippt och skuren för detaljsök.
Hon är min vallhund och hjälper mig dagligen med arbete runt fåren och är under utbildning till narkotikasökhund.
P g a extraknäcket så kommer Vittra förmodligne inte tävlas, för jag vill att hon ska var en specialist på sitt område.

Hon är bra!

Ett litet exempel på typisk Vittralogik:
För att hindra henne att lägga sig barnvagnen när Tilde var liten, så ställde vi babyskyddet i vagnen. Vittras svar på det:
-Jag förstår inte problemet?!

vittravagn