Gott Nytt År 2013!

2012
Året som varit har haft så många bra händelser och några riktigt tråkiga också. Som tur är så har jag mest trevliga minnen från 2012, och väljer att inte gräva ner mig i det som varit mindre bra!
Grejaskogen har haft fantastiskt fina framgångar både på och utanför tävlingsbanorna!

I början av året blev Kompis, PH Grejaskogens Uzi, certifierad polishund (kriminalsökshund) tillsammans med sin förare Jocke Berlin!
Mycket roligt att kompis hamnade i rätt händer och fick en så bra arbetsuppgift! Jag är särskilt stolt över detta!

Hilde och NO(ru)CH NO(sp)CH SEBCH Grejaskogens Ayzo som vann Norska Mästerskapen i sök, blev 10:a i Norska Mästerskapen i spår och 6:a i Nordiska Mästerskapen i sök!
De avrundade året med en svensk tävling och ett svenskt brukschampionat som pricken över i. Ayzo blev årets sökhund i Norge 2012!
En helt fantastisk prestation av ett härligt ekipage, som jag kommer att minnas så länge jag lever!

ayzo2012

Nattis och Tiia, SEAGCH SEAG(hopp)CH Grejaskogens Akea, har under året tagit championat i båda agility- och hoppklass och kvalat till SM2013! Om jag bara har möjlighet ska jag stå på första parkett i Falkenberg och heja på det här häftiga ekipaget!

nattistiia12

Det finns flera riktigt roliga händelser under året, t ex Malins inträdde på brukstävlingsarenan, som hon har skött strålande, men det blir lite mycket att gå igenom allihopa här! Ni vet själva vad ni har presterat och jag är stolt över er alla!

Våra egna hundar har inte gjort mycket i år. Mest beroende på att jag varit gravid och mått illa under HELA graviditeten. De sista månaderna fick sambon själv slita med hundträningen utan avlastning från min sida. Men vi fick och andra sidan årets bästa present i lilla Tilde den 2:a oktober!

tilde121124

2013
Planerna är många nu när vi fått rutin på livet med Tilde. Planeringen är klar i grova drag:

Ia ska vara mesta delen av tiden med Malin. Hon går i pension från gröntjänsten till förmån för Jira. Ett lydnadschampionat är målet och hon ska även tävla spår och rapport och ett cert hade inte suttit fel!

Jira kommer att ha fullt upp under våren! Hon ska slipas till inför kommande gröntjänst (det ställs hårda krav på Norrbottensgruppens hundar i år) och ska tävlas i lägre skydd. Under året ska vi börja jobba igen, och det ser både hon och jag fram emot. Till sommaren blir det ny ögonlysning och med tumme upp där så är en valpkull planerad. Blir det tumme ner så blir det fokus tävling i stället och då ska vi förhoppningsvis hinna med högre skydd och kanske någon lägrespår tävling.

Knäppo är i huvudsak husses ansvar, men uppflytt till högre skydd är ett måste och start i högre ska han väl hinna med. Tanken är också att utbilda Knäppo till Patrullhund så att husse är fri att nyttja honom på utbildningar m.m. i framtiden.

Tok har jag så många planer för så jag vet inte hur vi ska hinna med allt! Prio ett är Patrullhundsutbildning under året. Uppflytt till högre spår måste vi hinna med och så ska det vänstervarvas då han är så snygg! Exteriören måste vi också göra så han får ut sin Korad-titel.

Sookie kommer att spendera det mesta av sin tid hos Maria, och de tränar redan för appellstart i spår (eller rapport) och kanske lydnad också (?). Ser jättefint ut så det blir spännade att följa utvecklinge. Sookie ska förhoppningsvis hinna ut på mentaltestbanan också (och blir det exteriör för Tok så får vi väl ta med henne också).

Vittra går på sparlåga just nu. Målet är i huvudsak att bli frisk från sesambensbrottet och få godkännande för fullskalig träning. OM det går vägen så planerna flera! Hon ska musklas på och röntgas, ögonlysas och göra MH.
Nu har hon ju helt plötsligt blivit både mogen träningen och fokuserad på uppgiften, så vi ska fixa en stabil lydnad och tävla appellen. Hon kommer att få ägna en hel del tid till preparatsök, både för att jobba med koncentrationen och för en eventuell arbetsuppgift i framtiden.

Valpar kan det kanske bli? Eventuellt Jira hösten/vintern och eventuellt en kelpiekull till vintern. Men det är bara lösa planer och kan ändras..
Vi ser fram emot ett riktigt roligt (hund)år!!

Gott Nytt År allihopa!!