Vad händer?

Ja, det kan man fråga sig?! Linnéa har skällt på mig så det är väl dags att göra ett inlägg igen?
Vi har haft fullt upp under hösten och det lär knappast bli mindre med tiden..
Det som hänt sedan sist:
Den 2:a oktober föddes våran underbara lilla tjej Tilde!
tilde121124
foto: Malin Johansson

Men det har hänt mycket på hundfronten också!
Hilde och Ayzo nöjde sig inte med de framgångar de haft utan åkte till Sverige och sopade hem ett cert där också!
NB(sp)CH NB(ru)CH SEBCH Grejaskogens Ayzo!! Fint värre! 😉

U-kullen fyllde 2 år i oktober!

Scoop har blivit 2′:a i championklass på utställning och även gjort några fina agilityresultat!

På MT i Falkenberg gjorde Tok 443 poäng.
Skurk 343 poäng.
Spica 372 poäng och hon har godkänd exteriör sedan tidigare och får därmed titeln KORAD.
Knäppo 533 poäng.
Jira 534 poäng.

Tok´s MT var jag mycket nöjd med! Han skötte sig kanon och precis som vi misstänkte så är detta en stabil kille som är socialt säker och trevlig! Det är en kille som med fasta regler är en fröjd för sin ägare, men som gärna ”chefar” om man låter honom. Jag är väl lite besviken på mig själv att jag inte kampat mer med honom för han tappade en del poäng i leken då han inte var särskilt snabb tillbaka med den. Syns tydligt att vi har en hel del socialt tryck på honom för i kamp på 5 meter var han lite försiktigare och i kamp med mig 40 meter bort så hängde han i med full mun hela tiden! 😉
Är för tillfället lite skottpositiv, men det är snabbt åtgärdat.
Jag är så otroligt nöjd med hans utveckling och nu är planen för nästa år säkrade. Det bli naturligtvis en exteriör och så blir det nog utställning också då det är en kille som blivit väldigt snygg nu när han är färdigväxt! Men huvudsysslan för ”Toke” blir naturligtvis Tjh-utbildning!!

Knäppo gjorde ett jättetrevligt MT på 533 poäng och hans ”omogenhet” som han visat på tidigare test var borta nu. Tappar en del poäng på aktivitetsnivån som är hög hela tiden, men så är han ju alltid (inte inomhus).

Jira gjorde också ett jättetrevligt MT på 534 poäng. Ganska lika Knäppo, samma höga intensitet. Dumpen har ju varit en intressant detalj genom hennes liv. På MH:t tyckte hon att den var kul och vid första passagen så nöp hon den i benet, andra bet hon till ordentligt, tredje flög hon på den och skulle kampa (och där fick hon en rejäl avhyvling av sin matte), fjärde gången bara ett liiitet försök. På L-testet flög hon på den direkt och slet i benet. På detta MT gruvade jag mig en del för just dumpen och jo då, så fort den kom upp så kastade hon sig på den och tog tag i halsnivå (och fick en avhyvling av sin matte). Med korg hade det varit en kanonfin stöt och i jobbet hade det varit ett perfekt avvärjande (även om matte önskar att hon går på armen och inte på strupen på buset?!).
Tack gode Gud att detta var sista gången i hennes liv som det dyker upp en dumpe!! 😉
Det bästa av allt är att båda våra mallar är socialt väldigt trevliga hundar, men det visste vi ju redan.
Väldigt nöjd med damen och om nu bara de sista veterinärundersökningarna är ok så ska Jira få bli mamma på nästa löp.

Jag och Jira ställde för två veckor sedan upp på en kontrollant- och en BVI-utbildning som provekipage. Det gjorde vi tillräckligt bra för att få erbjudande att gå upp på certprov. Så i helgen gjorde vi certprov för Patrullhund med godkänt resultat! Så Jira är nu dubbel tjänstehund, väktare + patrullhund.
VH TJH(FM) Krokasmedens Jira!

Våra V-rålande V-åldsamma V-barn fyllde 1 år i söndags (och det märks inte alls här hemma)!
Vildvittran firade med (minst) ett brutet sesamben i tassen och en månads vila och medicinering. Blä säger vi som måste leva med henne. Själv är hon inte brydd för fem öre!

Det är väl kortversionen. Om jag nu missat någon så får ni skälla på mig! Ska försöka bli bättre på att uppdatera. Jag skulle också behöva lite hjälp med hemsidan om det är någon som känner att de har tid. Jag är rätt begränsad i tid just nu och den lilla tid jag har lägger jag helst på hundarna. Dessutom har min kära sambo spillt te över hela tangentbordet till stora datorn (och min bärbara är värdelös att sitta och jobba på). Så som sagt, är det någon som har lite idéer och förslag så hör gärna av er!

 

 

Comments are closed.