Grattisar!!

Ett stort grattis till Malin som med Ia och Unik deltog på U-DM i lydnad igår!
U-DM vinnare i elit med Ia och U-DM vinnare i klass 3 med Unik! Snyggt jobbat (bilden lånad)!! 🙂

Ett stort grattis också till Rosa och Iebu som tävlad spår med certpoäng idag!!

Grattis i efterskott till underbara I-kullen som i onsdag blev hela 8 år gamla!! Iebu, Maximus (Iko), Izze (Izak) och Ia, ett gäng glädjespridare!!

Grattis också dagens födelsedagskull, M-kullen som blir 9 år idag! Tänkt vad tiden går fort!! Jag minns fortfarande när Rally (Minos), Tang (Morfeus), Maia, Tea (Medea), Jill (Menippe) och Sota (Myrra) föddes som 6 små heffaklumpar modell större! Hoppas verkligen att ni blev firade!!

För egen del var framförallt gårdagen fantastisk. Jag lyckades vara med på ett seriöst bevakningspass utan att må alltför dåligt. Men så hade vi ju ordnat med en rejäl bas som hundarna fick ligga i hela dagen, och det grillades korv och pinnbröd så mycket det gick (slänger in några kassa mobilbilder).

Även våra icke-Patrullhundar fick ligga i basen i det underbara vädret, så alla vara nöjda med att vara med!

Föredömmet i församlingen och den enda färdiga hunden för dagen, Etty:

Blivande Patrullhunden Cåre, som tillsammans med ett gäng andra hundar, inkl våra, ska vara färdiga nästa år:

Mattes eller husses (vi slåss om saken!) lille stjärna Vix som skötte sig utmärkt i basen:

Mattes (och här råder det tydligen inget tvivel om vem som är ägare) inte fullt så lysande stjärna Vildvittra, som efter två timmar uppbunden till slut gav upp.
Hon är riktigt söt när hon sover!

Kul att se småttingarna uppbundna för första gången. Vix fixade det som väntat galant, han är en cooling! Vittra var mer vild än tam och skrek, skällde, gnällde och grävde bort de två första timmarna. Sedan tog värmen ut sin rätt och hon tvingades vila en stund. En bra sak med det var väl att hon efteråt för första gången visade eget intresse att spåra och att även fortsätta självmant efter första föremålet! Jag ser ljuset!! Nu blir det bara spår för hennes del i skogen till vi får alla tre hjärnceller att samarbeta åt samma håll, SAMTIDIGT! Ljud och vind har hon ju redan visat att hon begriper sig på, så det får vänta..
Vix gjorde sitt livs fjärde ljudmarkering också. Efter ca 10 m patrullering kom ljudet och lille gossen klippte det direkt. Kul hund att jobba med! Mycket fart i det han gör men med full fokus! Blir lite extra taggad i kampen av att ”ha hittat” figgen helt själv. Jag tror han kommer älska den här typen av jobb!
Värmen påverkade valparna lite och det blev inget mer än så denna dag.
Jira fick ta spåret som jag tänkt till Vix som avslutning och det var hon glad över. På tok för kort för hennes smak men hon kändes precis som vanligt.
Tävlingplaneringen börjar bli klar även om jag för egen del hoppas kunna leasa in lite förare under del av hösten. Jag börjar redan nu känna mig rätt klumpig i hundträningen..

 

Comments are closed.